keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Nauravat VarkaatNauravat Varkaat kuuluu Epätoivon hetkillä -sarjaan.
Varkaina toimivat luonnollisesti nuo räkättävät, huonoa onnea tuovat, ilkeämieliset harakat. Harakat nauravat ja vähättelevät, aivankuin ne lokit siinä toisessa maalauksessa. Harakat varastavat pala palalta minua, iloani ja elämääni.
Niin tämä, kuin muutkin Terri maalaukseni kertovat sitä synkkää puoltaan minun omassa elämässäni.

Olen siis sisäilmasairas.
Päivät kuluvat kotosalla maalaten ja haaveillen. Haaveillen paremmasta elämästä, terveydestä, ystävistä ja yleisestä hyvinvoinnista. Kuitenkin päivä toisensa jälkeen herään samaan todellisuuteen. Todellisuuteen elämästä, joka luisuu läpi sormieni. Nuo harakat, tavalliset ihmiset tekevät normaalista kanssakäymisestä mahdotonta. Sisäilmasairauteeni liittyy herkistyminen kemikaaleille. Noiden kemikaalien takia tavallinen elämäni, ei ole ollenkaan tavallista. Se on sitä, kun joka kerta ihmisiä kohdatessa saan epätavallisen rajuja oireita, sitä rajumpia, mitä enemmän kohtaan hajusteita, pyykinpesuaineita, tupakansavua, bensankäryä..lista on lähes loputon.

Maalauksen kuusi ruusua toivottavat minulle terveyttä ja hyvää oloa. Muratit ruusujen keskellä puolestaan antavat sanomaansa huonosta onnesta. Avain koirani Terrin kaulassa, on jotain mitä harakat tavoittelevat. Tahtovatko ne avaimen, että saisivat ilkkua lisää, viedä loputkin itsetunnostani? Kiistää sairauteni olemassaolon.
Sanotaan, että ihminen on oman onnensa seppä. Niin kauan, kuin minulla on avain, minulla ei ole mitään hätää. Entä kun se avain viedään. Silloin viedään oikeus hengittää puhdasta, myrkytöntä ilmaa, oikeus kulkea tavallisten ihmisten tavoin väkijoukossa, oikeus elää terveenä.


1 kommentti:

  1. Tuo kuvailemasi tunne on niin tuttu psyykkisistä sairauksista kärsivälle meikäläiselle -.- Hieno maalaus, jonka sana näkyy selittämättäkin.

    VastaaPoista